lunes, 28 de mayo de 2012

Els Nous Moviments Socials

Els Nous Moviments Socials són grups de persones que intenten crear una consciència col·lectiva sobre certs temes o ideologies, que generen una sèrie de problemes que afecten a molta gent, tot i que a vegades els membres que l’integren no es veuen afectats directament per la problemàtica en qüestió.
Es caracteritzen per ser de caire horitzontal i per tenir una forma en xarxa d’organitzacions que segons els temes es mobilitzen d’una manera unitària en plataformes i coordinadores. La seva acció és caracteritza per ser de tipus directa.
Generalment, per popularitzar les seves reivindicacions, es manifesten buscant formes lúdiques i gens institucionals.
Les seves línees d’impacte cerquen un tipus de reivindicació innegociable, allunyada de la política i intentant crear espais autònoms del govern. Molts cops intenten crear xarxes mundials permanents, sobretot a través d’internet, per poder intercanviar reflexions i que les seves accions es puguin donar per tots el continents.
A vegades sembla que vaguin en contra del sistema, però altres cops intenten unir el sistema polític amb la societat civil. En aquest sentit, alguns d’ells tenen un fort sentiment antisistema, ja que es senten fora de les seves normes i valors dominants. Són noves formes de reivindicacions per anar en contra d’estructures anquilosades i consolidar i ampliar les seves inquietuds en el sistema polític. 
Acceptant les principals normes del sistema, intenten, sempre de manera pacífica, influenciar en canvis en el sistema polític i econòmic.

Les seves ideologies i valors intenten afectar i influenciar la societat civil, a nivell local, tot i que darrerament les organitzacions sorgides d’alguns NMS lluiten per aconseguir els seus objectius, mantenint la seva independència dels estats i de les institucions polítiques, però deixant en un segon terme les branques locals i potenciant l’estructura de tipus internacional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario